به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،با روي کار آمدن دولت يازدهم، سياست اين دولت بر مبناي ارتباط حداکثري با خارج از کشور و ديپلماسي فعال قرار گرفت.
در ابتدا دعوت رئيس جمهور از برخي از وزراي خارجي و سياستمداران غربي براي حضور در مراسم تحليفش در مجلس نماينده اين موضوع بود.
زمزمه هاي ارتباط با آمريکا از ابتداي دولت وجود داشت و تماس تلفني روحاني با اوباما به خوبي روشن کرد که دولت يازدهم به دنبال يک ديپلماسي فعال است.
مذاکرات فشرده ژنو و در نهايت توافقنامه اي که امضا شد اما هيچ گاه از سوي آمريکا اجرا نشد؛ شروعي براي ورود کشورهاي غربي به ايران شد.
در ابتداي کار هيئت پارلماني اروپا به ايران آمد؛ هيئتي که هم چنان کسي نتوانسته است براي حضورش در ايران و ملاقات هاي خارج از چهارچوب آنها پاسخي به مردم ارائه دهد.
ديدار با فتنه گران و هم چنين اعطاي جايزه ساخاروف به کساني که هيچ گاه مردم آنها را به عنوان دلسوز نظام قبول نداشته و همه آنها را فتنه گر مي دانند باعث شد تا مسئولين به دنبال نظارتي بر روي اين رفت و آمدها باشند.
در هفته هاي گذشته نيز هيأتي از پارلمان ايتاليا به تهران آمدند که پس از انجام ديدارهاي رسمي به شهرهاي اصفهان و شيراز سفر کردند.
هرچند اين سفر حاشيه اي نداشت اما همچنان برخي نگران حضور غربي ها در ايران هستد.
خانه ملت نوشت: بامداد روز گذشته نيز نيز هيات پارلمان انگليس به رياست جک استروا رييس گروه دوستي پارلماني انگليس و ايران وارد تهران شد؛ شامگاه دوشنبه نيز «آندرياس شوکن هوف» نايب رييس فراکسيون حزب دمکرات مسيحي در پارلمان آلمان وارد تهران شد و قرار است در سفر دو روزه خود با برخي مقامات جمهوري اسلامي ايران ديدار و گفت و گو داشته باشد.
همچنين قرار است رييس کميسيون سياست خارجي پارلمان ايرلند در صدر هياتي پارلماني به دعوت علاء الدين بروجردي رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفته آينده (شنبه 21 دي) به تهران سفر کند.
بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده رييس کميسيون سياست خارجي پارلمان ايرلند در سفر به تهران ضمن ديدار با همتاي ايراني خود با تعدادي از مقامات سياسي و پارلماني کشورمان نيز ديدار و گفت و گو کند.
اکنون اين سوال پيش مي آيد که علت تلاش زياد کشورهاي اروپايي براي حضور در ايران چيست؟ کشورهايي که از يک سو تحريم ها را بر ايران بيشتر کرده و در پي قطعنامه هايي که عليه ايران صادر مي شود، به اجراي آنها مي پردازند، و از سوي ديگر به ايران سفر مي کنند به دنبال اجراي چه برنامه اي در کشور هستند؟
محمدصالح جوکار نماينده مردم يزد در مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز سهشنبه پارلمان طي اخطاري بر لزوم عدم دخالت بيگانگان در امور داخلي کشورمان تاکيد کرد.
وي با بيان اينکه بخش بزرگي از فتنه توسط کشورهاي اروپايي انجام ميشد، تصريح کرد: ما امروز بيم اين را داريم که سفر آنها باعث ايجاد فتنه شود که در اهمين زمينه بايد دستگاههاي ذيربط نظارتهاي جدي داشته باشند.
حجتالاسلام سيدمحمدحسن ابوترابيفرد نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي که در غياب علي لاريجاني رياست جلسه علني امروز خانه ملت را بر عهده داشت در پاسخ به اين اخطار گفت: هيأتهاي پارلماني در چارچوب روابط پارلماني ميتوانند تعامل و سفر کنند.
وي به حماسه سياسي مردم در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اشاره کرد و افزود: آن حماسه سياسي جايگاه سياسي نظام را ارتقا داد و شاهد جايگاه فاخر براي کشور هستيم که اين حضورها به دليل همين جايگاه فاخر است.
نائبرئيس مجلس شوراي اسلامي به مسئولان توصيه کرد نسبت به اين اخطار توجه داشته باشند تا سفرهاي هيأتهاي پارلماني باعث ارتقاء جايگاه نظام شود.
بايد به اين نکته توجه داشت، زماني که اين اين کشورها دستشان از ايران کوتاه بود با فتنه انگيزي از خارج از مرز ها در ايران به دنبال براندازي نظام جمهوري اسلامي بودند؛ اکنون که مرتباً در ايران رفت و آمد مي کنند نمي توان مطمئن بود که قصد فتنه انگيزي ديگري در کشور را ندارند.
قطعاً اين کشور ها به دنبال منافع خود به ايران سفر مي کنند و بايد بررسي کرد حضور اين اين هيأت هاي پارلماني چه سودي براي ايران دارد؟
آيا سود اين حضور به اندازه اي هست که زيان ناشي از از حضور اين افراد را در کشور جبران کند؟
در شرايطي که تحريم ها از سوي دنيا ايران را محاصره کرده است و اين کشورها هم پيمان با آمريکا به اجراي اين تحريم ها مي پردازند، چه اميدي به کمک اين کشورها به ايران مي توان بست؟
منبع :دانا